Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recept: Pizza čtyři roční období

Nač utrácet v pizzerii, když si můžeme výbornou pizzu připravit i v naší kuchyni.

Ingredience:
400g hladké mouky
20g droždí
800 ml konzervovaných rajčat
cukr
150g mozzarelly
300g goudy
100g šunky
1 cuketa
100 g žampionů
sůl
2 papriky
olej
oregáno

Návod k přípravě: Do mouky dáme droždí, přilijeme 250 ml vody, posypeme cukrem a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut vykynout. Slijeme vodu z rajčat, rozmačkáme je, přidáme sůl a cukr. Mozzarellu a šunku nakrájíme na kostičky, goudu nastrouháme, cuketu pokrájíme na kousky, houby na plátky a papriky na kostičky. Na vymaštěný plech rozprostřeme těsto, které potřeme rajčaty, posypeme  goudou a obložíme připravenými surovinami. Na závěr posypeme zbytkem goudy, pokapeme olejem, posypeme oregánem a pečeme na 220 stupňů asi 20 minut.

Dobrou chuť!

 

 

vyobrazení Pizza s mozzarellou
recept je určen pro 2 osob(y)
doba přípravy je cca 25 minut

Ingredience:
na osobu asi 510 kcal, 24 g bílkovin, 11 g tu­ků, 74 g sacharidů

1 hotový korpus na pizzu,
1 konzerva artyčokových srdíček (580 g),
1 konzerva míchané zeleniny (425 ml),
sůl,
černý pepř,1 bal. mozzarelly


Příprava:
1. Troubu předehřejeme zhruba na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení a položíme na něj korpus na pizzu.

2. Artyčoková srdíčka necháme okapat a nakrájíme je na čtvrtky. Společně s okapanou míchanou zeleninou je rozprostřeme na pizzu. Osolíme a opepříme.

3. Mozzarellu necháme dobře (125 g) okapat, nakrájíme ji na tenké, stejně velké plátky a rozložíme na pizzu. Pečeme v troubě přibližně 20 min. dohněda a dokřupava.

4. Zeleninovou pizzu vyjmeme z trouby a rozpůlíme. Rozdělíme jí na 2 talíře a podáváme.

Rada: Pizza bude mít výraznější chuť, pokud místo mozzarelly použijeme plísňový sýr, například nivu. Sýr rozmačkáme a pizzu jím posypeme.

Dobrou chuť!

 

 

 

Medovník (15 kusů)

(1porce: 363 kcal, 67g cukrů, 8g bílkovin, 6,5g tuků, 2g vlákniny)

na těsto:

- 4 hrnky hladké mouky

- 4 vejce

- 1 hrnek cukru

- 2 polévkové lžíce olejeObrazek

- 1 lžičku jedlé sody

- 4 velké polévkové lžíce medu

- 1 hrnek mletých ořechů

- 4 polévkové lžíce zakysané smetany

na krém:

- 1/2 l husté smetany (jogurt, zakysaná smetana)

- 1 hrnek moučkového cukru

- citrónovou kůru

- černý uvařený čaj

   Mouku nasypte do mísy, dejte do ní ušlehané vejce s cukrem. Med ohřejte v mikrovlnné troubě, přidejte do něho sodu s kapkou octa. Přidejte do mísy. Pak ještě dejte olej, ořechy. Vše smíchejte, vypracujte tuhé těsto. Nechte v ledničce půl hodiny vychladnout. Pečte na vymazaném plechu slabé korpusy. Z těsta by jich mělo vyjít zhruba pět až sedm. Potom korpusy natřete černým čajem a vmažte mezi ně krém. Posypte citrónovou kůrou a takto uděláte celý dort. Z drobků, které vám zbudou, udělejte drobenku a nasypte na dort. Nechte přes noc v ledničce a druhý den lze podávat.

 

 

 


 
 

 

 

Báječný  jablkový koláč


 
   
Obrazek
   

Ingredience: Těsto: 1 Hera, 1 měkký tvaroh, 250 g polohrubé mouky
Náplň: 1 kg křehkých jablek, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, 2 lžíce rumu, 50 g rozinek, 1 lžíce pískového cukru, 1 lžíce strouhanky
Na plech tuk, na potření 1 vejce, 1 vanilkový cukr

 

 

Postup přípravy: Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme na 2 části. Dáme na 1 hod. do chladničky. Mezitím nastrouháme na hrubo jablka a namočíme rozinky do rumu. Vyválíme jeden plát, dáme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme jablky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem a strouhankou. Na náplň dáme druhou vyválenou placku, propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcetem
Pečeme nejprve zprudka (15 min. asi na 200 °C) a poté 15 minut zvolna - asi na 170 °C. Upečený posypeme vanilkovým cukrem.

Do těsta se skutečně nedává cukr ani vejce - podobně jako do výborných tvarohových šátečků.

Houbový guláš

Ingredience

Nasbírané houby
cibule
čerstvá paprika
gulášová masoxová kostka nebo mletá sladká paprika
sádlo
sůl
zbytky masa, slaniny, salámu apod.

Postup přípravy

1.Na pánvi rozehřejeme sádlo, dáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme pokrájenou papriku, maso apod. Oretujmeme, zasypeme paprikou nebo přidáme gulášovou kostku. Nakonec dáme očištěné pokrájené houby. Necháme chvíli podusit pod pokličkou. Pokud je třeba přisolíme.
2.Podáváme s chlebem.Obrazek

  • pro 4 osoby
  • Doba přípravy:30 min

  • Doba vaření:15 min

     

     Tvarohové lívanečky

    Ingredience

    250g měkkého netučného tvarohu
    100g polohrubé mouky
    1 lžíce cukru
    0,5l mléka
    2 vejce
    sůl
    tuk na pečení

    Postup přípravy

    1.Tvaroh utřený se žloutky mírně osolíme, přidáme mléko, mléko a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků ušlehaný s cukrem.
    2.Na lívanečnáku vymaštěným tukem pečeme běžným způsobem lívanečky.
    3.Podáváme je horké, posypané cukrem a skořicí, nebo je potřeme jahodami rozmsčkanými s cukrem

    Ovocný salát

    Ingredience

    5 kiwi ,5 banánů
    5 pomerančů nebo větší mandarinek , jogurtů,cukr

    Postup přípravy

    1.Nakrájíme kiwi, banán, pomeranč (mandarinka).
    2.Ovoce smícháme s jogurtem a přisypeme cukr.
    3.Necháme vychladit.

  • Sladké pokušení - piškotový dort s jahodami

    Doba přípravy : asi 30 minut

    Potřebujeme:

    2 zakysané smetany

    2 šlehačky na šleháníObrazek

    2 balíčky piškotů

    cukr

    jahody

    Postup:

    Na dno dortové formy poklademe piškoty. Rozmícháme si zakysané smetany, cukr dáme podle chuti. Našleháme si obě dvě šlehačky. A smetanu se šlehačkou smícháme dohromady. Potom směs rozlijeme na piškoty ale trochu směsi si musíme schovat na později. Potom poklademe jahody které se rozkrájí na poloviny. Pak opět nalijeme zbytek hmoty a urovnáme. Na horu dáme zbylé piškoty a jahody.

    Přejeme Vám dobrou chuť...

    Recepty nejen na víkend - Jahodové knedlíky

    Obrazek

    Doba přípravy : asi 45 minut

    Počet porcí : 4 - 6

    Co k tomu potřebujeme :

    Těsto na bramborové knedlíky

    Jahody

    Cukr

    Máslo

    Postup :

    Zpracujeme těsto na čtyři válečky.

    Z nich rozkrájíme na centimetrové plátky.

    Vypracujeme těsto a vkládáme jahody ( na kousky nakrájené ).

    Dáme do vroucí vody a vaříme 15 minut.

    Mezitím zbytek jahod rozmixujeme a dáme vařit

    Přidáme lžíci cukru.

    Přílohy :Obrazek

    - šlehačka

    - tvaroh

    Obrazek

    Blue Champagne

       

    Ingredience: kostky ledu, 2 cl modrého curacaa, 2 cl vodky, 2 cl limetové šťávy, šampaňské nebo sekt, 1 třešně v maraschinu na ozdobu

     
     

    Postup přípravy: Kostky ledu nahrubo rozdrtíme a vložíme do šejkru. Přilijeme modré curacao, vodku a limetovou šťávu. Důkladně protřepeme. Procedíme do poháru na sekt a dolijeme šampaňským. Ozdobíme třešní.

     

    Počet porcí: 1  

    Americké bochánky

    Ingredience: Na 12 kousků: 3 tyčinky Snickers, 50 g nesolených arašídů, 175 g másla, 125 g hnědého cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 325 g mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 5 lžic mléka, 24 papírových formiček

     
     

    Postup přípravy: Tyčinky Snickers a arašídy nahrubo nasekáme. Máslo, sůl, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Postupně do ní zašleháváváme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do vaječné směsi. Přilijeme mléko a nakonec do těsta vmícháme nasekané tyčinky a arašídy. Na plech rozložíme papírové formičky (vždy dvě do sebe) a rozdělíme do nich těsto. Pečeme v horké troubě při střední teplotě asi 25 minut. Upečené bochánky necháme vychladnout.

     

    Doba přípravy: 50 min. 

  •  

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    Dezertíky

    (Kreizinka, 10. 2. 2007 18:32)

    Tyto recepty jse mi velmi líbí jsice jsem vyzkoušela jen medovník a byl super,určitě vyzkouším i ostatní recepty.Doufám že nám přidáš i další recepty!!!!!!!!!!!